torsdag 30 juni 2011

Den 30. juni kl. 04.00

Under de senaste 19 åren har jag varit vaken just ovannämnda tidpunkt. Den fösta gången var jag redan vaken. De senaste 18 åren har jag vaknat just vid denna tidpunkt, och detta helt utan yttre väckarklocka. Det låter mycket märkvärdigt men är helt sant. Detta fenomen är inte kopplat till andra datum under året. Jag är inte såpass gammal att jag måste vakna varje natt för att sköta naturliga ärenden.

Nej, detta har en speciell förklaring. För just 19 år sedan, en solig morgon var jag tillsammans med min fru på Jorvs sjukhus i Esbo och just vid denna tidpunkt så föddes vår andra dotter. Upplevelsen var förstås mycket gripande och känsloladdad. Dramatik i form av livsfara över det normala med födslar, ingick inte.

De första åren fattade jag inte vad det var, men efter att jag blev uppmärksam på fenomenet började det verka skrattretande, eller i alla fall lustigt. Jag spänner mig inte för saken, men småler i alla fall när jag just denna morgon tittar på klockan och märker att den är just 04.00.

2 kommentarer:

  1. Grattis på födelsedagen M!

    SvaraRadera
  2. Jag skall framföra lyckönskan.. Vi var och hälsa på henne tidigare idag.

    SvaraRadera