tisdag 21 juni 2011

Matexperiment

Jag har radikalt minskat på mitt kolhydrattankande sedan ca oktober senaste år. Resultatet har varit en kropp som jag trivs bättre med. Inga direkta krämpor har jag lidit av, men en betydande övervikt har nog haft.. Största tröskeln till att ställa om sitt sätt att se på mat var rädslan av att vara hungrig, vilket inte alls är roligt. Jag blev glatt överraskad över att inte gå hungrig alls. Alternativ till mina favoriter, pasta, potatis, ris och BRÖD!! måste hittas.

Senaste inlägget var ett enkelt recept som en mycket god vän kom med för en tid sedan. Receptet var på något som kallas "aamiais-möttönen". I mina öron låter det inte speciellt aptitligt, men jag litar på mina vänner.

Rätten består av ägg, skinkstrimlor, grädde, ost, paprika och diverse kryddor. Allt detta blandas och läggs i muffinsform i ugnen. Tempen är 200 grader och tiden definierades så att när de är färdiga så tar man dem ur ugnen. Kan det bli enklare?

Jag beslöt att testa det och här är resultatet.. se själva. smaken är mycket bra. Kommer definitivt att göra detta igen.

4 kommentarer:

 1. Det där måste jag absolut testa! Tack för det, lågkolhydrat-polaren min. :)

  SvaraRadera
 2. Synnerligen enkelt och mycket gott. Dessutom enkelt att variera.

  SvaraRadera
 3. Det finns ett ännu lättare recept. Ta en muffinsplåt ( helst silikon) sätt bacon i bottnet och längs kanterna, knäck ett ägg direkt på baconet, sätt in i ugnen och när ägget har stelnat så är det bara att ta ut och äta. MUMS! Detta recept har jag fått av vår gemensamma kollega YS.
  Glad midsommar! :)
  Annika ON

  SvaraRadera
 4. Tackar för det receptet Annika ON, det måste jag också kolla. Det låter mycket gott.

  SvaraRadera