torsdag 14 juli 2011

Café i Kokkelby

För alla som kommer att ta sig till bostadsmässan i Gamlakarleby denna sommar kan jag varmt rekommendera ett café i gamla stan, alltså Neristan. Det heter helt enkelt Borgmästargatans café och finns på adressen Borgmästargatan 5, bara ett stenkast från Mannerheimplatsen.
Caféet är mycket idylliskt och har en härlig innergård med några bord som man kan sitta vid. Beställningen sker vid kassan, men kaffet etc behöver man inte själv släpa på till bordet, det sköter de duktiga servitriserna om.
Bakverkena är säkert mycket goda, men de har jag inte smakat på, av förekommen anledning. Enkel lunch kan de också bjuda på i form av sallader och pastejer. Lunchtiden är mellan 11 och 14. Hemsidan hittas på http://www.idepap.fi/kahvila/ . Lönar dig att notera.Btw.. Bostadsmässan öppnar nu den 15.7 och slutar 14.8. Den är öppen varje dag mellan 10 och 18. Där kan du se hus/bostäder som är byggda på en jordavstjälpningsplats som ligger på den kanske mest kalla plats i Kokkelby, vid havet mot norr.. Helt idylliskt några veckor i året, men tusan den där vintern med den kalla nordanvinden. Lycka till alla som köpt hus/bostad där.

2 kommentarer:

  1. Ser alldeles förtjusande ut! Problemet är bara att jag aldrig kommer mej till Kokkelby. Har varit där en gång i ungdomen.

    SvaraRadera
  2. Jag förstår dig helt fröken nytta.. men nu har du en verklig chans att se ngt speciellt förutom detta café, dvs bostadsmässan. skulle inte det vara ngt för dig?

    SvaraRadera