fredag 9 september 2011

Lägerskola i Hauho part III

Idag uteblev det utlovade regnet. Barnen sov längre än väntat. När jag gick i duschen ca kl 7 var det inget liv i huset. Först efter kl 7.30 började de första synas och efter 8 vaknade de sista.. Jag märker tydligt att den friska luften gör sitt för att söva eleverna. Vi har haft tur med elevernas hälsa. Ingen har i skrivande stund ännu haft någon mera allvarlig krämpa och hemlängtan har varit ganska blygsam.

Vad är detta??

Oordning i hallen..

Lägerskoledagboken skall bearbetas

Oordning i rummen, mammorna är ju inte med..;-)


Programmet började med en klädstafett där lagmedlemmarna skulle turvis klä sig i en mängd olika klädesplagg och sedan antingen hämta en boll eller föra den tillbaka, för att sedan återvända till laget och lämna tillbaka kläderna till följande lagmedlem. Farten var god och stämningen på topp.
Klädstafettens skörd..


Uteaktiviteterna bestod av att röra sig i naturen med ögonen förbundna, vägledd av en kompis, förstahjälp, tillverkning av naturkort och lite vildmarkskunskap. Som mellanmål gjorde vi pinnbröd över öppen eld såklart. För de flesta eleverna var det en ny upplevelse. Alla tyckte om det och resultatet blev över förväntan. Hela dagen har ändå samtalsämnet varit lägerskolans höjdpunkt, dvs DISCON!!

Efterlängtade discon

Men Akkimaas guldgruva ställde till huvudbry..

Både guld och silver som skulle hämtas från gruvan.

Pinnbröd.. namnam

Tillredningen av pinnbröd..

Gräddningen krävde koncentration

Fanns det månne något som var mera efterlängtat en denna..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar