söndag 2 oktober 2011

Ett veckoslut vid en sjö

Efter en lång arbetsvecka brukar man ju villa vila, eller i alla fall komma bort från vardagens rutiner. Jag hade i något svagt ögonblick tackat ja till en inbjudan av en god vän att fira ett veckoslut på en stuga i närheten av Salo. Vi skulle bli tre personer som åkte. Alla känner vi varandra, och vi rör oss i samma sjöräddningskretsar. Nu skulle vi i alla fall komma bort från patrulleringen till havs, definitivt inte prata sjöräddning utan bara röra oss i naturen, äta och dricka gott, och basta.

Starten blev sent på fredag eftermiddag. Maten hade vi inte handlat, utan tanken var att vi skulle handla någostans på vägen. Vägvalet blev väg 110, eller den sk. gamla riks-ettan. Ingen stress alltså på motorvägen. Efter ett uppehåll vid "Kasvihuoneilmiö" fortsatte vi till Salo för matuppköpen. Under färden planerade vi menyn.

Det blev en meny som passade min diet. Sallad, A-klassens korv, ostar och inre filé av nöt. Vin, öl och en liten del annat också. Helheten blev sådan att vi absolut inte led av någon hunger och det mesta konsumerades. bastun värmdes många gånger under veckoslutet. Vattentempen i sjön var kring 10grader med det hindrade inte oss, tappra sjöräddare att gå i.

Summasumarum, det var avkopplande och nu kan jag återgå till arbetet med nyladdad ackumulator. tack Jukka och Sami för sällskapet. Vi kan definitivt göra om detta igen någongång.

Huset vid stranden

Undertecknad

Promenad längs stranden i närheten av stugan

Snart är bastun klar för bad..

Visst gick det ved, men mera fanns i skjulet..

Grönsakerna på stekhällen. Färggrann mat, och god!

Köttet, skönt medium.. med lite Mustapekka ost på.

Karlavagnen syntes tydligt på natthimlen
Till sist lyfte vi upp bryggan och gjorde stugan klar för den kommande vintern

2 kommentarer:

  1. Missä on "Nice cup of coffee..."?!?
    Kuvista päätellen teillä oli ihanan rento ja leppoisa viikonloppu. Kuva tähtitaivaasta on hieno.

    Kommentoin anonyyminä kun en jaksanut/osannut valita noista muista vaihtoehdoista. t. Anu

    SvaraRadera
  2. Hyvä Anu, kiva että olet löytänyt blogini. Olen pahoillani että jo tavaksi muuttunut "a nice cup of coffee" puuttuu, syy on ehkä ettei viikonloppuna juotu kovinkaan paljon kahvia.

    SvaraRadera