torsdag 17 november 2011

Guiness rekorddag i Kampens köpcenter

Idag den 17.11.2011 firas över hela den civiliserade världen Guiness rekord dag. Radiostationen NRJ i Helsingfors beslöt att försöka slå rekordet för att trampa energi med motionscykel av märket Tunturi under ett dygn. 4 lag hade anmält sig för att slå detta rekord. Inne i Kampens köpcenter hade radiostationen NRJ ställt upp en scen med 4 motionscyklar och kopplat datorer till dem för att sedan kunna genomföra tävlingen.

Varför skirver då jag om tävlingen? Deltog jag? Nej.. det gjorde jag definitivt inte. Jag var inkallad som officiell övervakare.. Jo, jag skulle leka Aulis Gerlander (Ni vet han från Lotto-dragningarna) som skall se till att allt går rätt till. Min övervakningstur var inte ett helt dygn utan bara tre timmar, mellan kl. 17 och 20 denna rekorddag.

 Det var definitivt roligt att prata med deltagarna som deltog med stort allvar och glimten i ögat. De kämpade tappert och följde med varandras sammanlagda energimängd. Hur allt har gått vet jag inte i skrivade stund, men jag kan redovisa det i kommentarerna senare. Ni kan där under tiden bekanta er med hemsidan för radiostationen, alltså www.nrj.fi. Strul var det också, en av cyklarna hade avbrott i kontakten med datorn och klockan 19.45, efter över 10h, hade cykeln strejkat över 12ggr. Ändå låg laget på en tät andra placering, bara 80 kilowatt efter ledaren.

En sak har jag inte berättat, dvs. Varför var just jag som officiell övervakare? Jo, jag är sjöräddare och vi fick en förfrågan om vi kan ställa upp mot en betydande ersättning till vår takorganisation, sjöräddningssällskapet.

Vad fick då jag för besväret? Jo, en upplevelse som inte troligen kommer igen, sjuka fötter av att stå i tre timmar, en pulka med NRJ:s logo och en CD-skiva med "Hitmusic only" utgiven av, just det NRJ!

Här är en bildkavalkad tagen med min gamla IXUS..

En av tramparna med disc-jockeyn i bakgrunden

Kampens köpcentrum
Såhär såg det ut på NRJs webbsida klockan 23.35 den 17.11

2 kilowatt uppnått.. tjohejsan efter över 10h trampande på en cykel
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar