söndag 11 december 2011

Tredje advent

Idag, den tredje advent kom endel av våra julprydnader fram från förråden. Den första tanken var nog att låta dem vara i sina lådor denna jul, eftersom vi inte kommer att ha någon riktig jul detta år. Orsaken har kommit fram i mina tidigare inlägg, dvs vi kommer att flytta strax efter jul och just nu städar vi hyllor etc för att under julhelgen packa ner allt i flyttlådor och transportera dem till den nya adressen den 2. januari, jo, just det, den andra januari.. (kunde man inte hitta på en trevligare dag att flytta på???) nåja, det verkade vara en passlig dag i alla fall.

Vi har några prydnader som alltid finns med. Julkrubban i glas, den "traditionella tomten" med sin katt. "The tonttuman collection" och som nykomlingar Pentiks renar. Dessa får, tillsammans med otaliga ljus, skapa den julstämning som kommer att råda i mitt hem denna jul. Julgran kommer vi inte att ha detta år heller. Barnen som brukar pynta granen är antingen på jobb, eller i Indien då det borde ske. Dessutom barrar en gran som inte är inburen mindre. Vi gör också ett ekologiskt val.. varför släpa in en gran som skall bara pryda hemmet för högst knappa två veckor? Inge gran detta år heller alltså.

Härlig stämning i detta glaskonstverk från Nybro glasbruk i Sverige
Den "traditionella tomten" med katten.
"The tonttuman collection" som är en samling mycket varierande tomtar..
Pentiks renar är mycket vackra.

Vi kommer dessutom att fira julafton hos släktingar i hyvudstadsregionen, inte hemma alltså, så why bother?

Snart är det Luciadagen och inne i Helsingfors händer det mycket. Ha en lugn fortsättning på advent mina vänner.

3 kommentarer:

  1. Härlig julkrubba! Jag försökte googla och kom bl.a till din blogg... ;) Vet du om dom säljs i Finland?

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte om de finns här i Finland, och vet inte ens om de tillverkas mera. Vi har haft den länge.. vacker är krubban, det är klart.

    SvaraRadera