söndag 22 januari 2012

Nyaste tillägget i bokhyllan

Efter en lång väntan på att min yngre dotter skulle komma hem från en resa till Indien så belönades jag mångdubbelt. Jag fick se henne igen och glädas över att allt är ok med henne. För att göra en gammal pappa glad hade hon satsat stort och skaffat julklappar och en födelsedagspresent åt mig. Hon känner mig definitivt! Hon hade skaffat något som jag länge tänkt skaffa, nämligen hela uppsättningen med Tintin-böcker. Jag har haft största delen av dem i min ungdom, men eftersom jag har flera små syskon så blev böckerna slutlästa.


Sedan slutet av 60-talet, jag menar alltså 1960-talet, så har Tintin fascinerat mig. Den första boken som kom till mitt barndomshem var "Kung Ottokars spira". Jag tyckte om de detaljerade bilderna, spännande äventyren och de exotiska platserna. Snart hade många fler böcker införskaffats. Jag kunde läsa böckerna om och om igen.
Att namnge mitt favoritäventyr är svårt. "Solens tempel" är vacker, "Månen tur och retur" spännande, och den innehåller också rymden som fascinerar mig. "Tintin i Tibet" är ett fint äventyr... kan helt enkelt inte bestämma mig.


Min dotter Mimmi har kanske också fått lite av Tintin-beundran i blodet. Nu hade hon alltså hittat den kompletta serien med alla 24 äventyr, ja just det 24. Jag hade läst alla utom det sista som finns med i en manuskript-version. Den heter "Tintin och alfakonsten". Jag är helt tagen. Mimmi hade släpat denna tunga bokserie med sig i handbagaget ända från New Delhi för att glädja mig. Wow! tack Mimmi.Hela serien med Tintin i bokhyllan!

Böckerna innehåller 3 äventyr per bok
Detaljrikedomen och humorn är härlig.
Manuskriptet till det sista äventyret

4 kommentarer:

 1. WAU! Vilken dotter, inte illa.
  Säkert lika trevlig som sin far.

  SvaraRadera
 2. Annika ON: Tackar..Mimmi är verkligen härlig, och som pappa är jag mer än stolt.

  SvaraRadera
 3. Nice! Tintin läste också jag i ungdomen.

  SvaraRadera
 4. Böckerna är toppen men filmen med Tintin (den senaste versionen) var inte ngn höjdare.. säger en gammal Tintin-fan.

  SvaraRadera