lördag 18 februari 2012

Båtmässan Part II

Nu, efter fyra pass på mässan kan jag väl säga att det varit likadant som de tidigare åren. Skillnaden för mig har varit att jag varit på tre olika avdelningar. Jag har pratat för olika saker, Båtförsäkringar och Trossenavtal på Alandias avdelning, Esbo sjöräddares samarbete med företagen Westhouse och Marinetek på den senares avdelning. På Sällskapets avdelning har det varit allmän sjöräddning, rekrytering, Trossen och maskoten Köpi som stått på agendan. SY Vera Violettas betydelse för sjöräddningen har också stått på agendan.

En tråkig sak detta år är att personresurser behövdes mera just pga att vi var utspridda på flera avdelningar.

Fisu-flickorna bjöd på godis.. varje år samma sak!

Sällskapets stand

Alandia

PV Westhouse vid Marineteks brygga

Sedan några ord om själva mässan. Förutom att jag hade trevliga diskussioner med Alandias regionchef och flera andra av deras personal var det inte mycket som blev kvar av mina besök. Avdelningen för dykutrustning har bara blivit mindre med åren. Från dryga 10 år tillbaka har utställarnas antal minskat från långt över 10 till bara ca 3.. Kanske det är ett tecken på att utställaravgifterna inte är i proportion med den intäkt som utställarna kan komma upp till. Jag diskuterade det med en dykfirmas representant för något år sedan och han bekräftade mina teorier.

Båtarnas antal har antagligen stigit en del, det har gjort att mässan nu lär vara nordens största båtmässa. Mässcentret har utvidgats mycket sedan de byggdes i mitten av 1970-talet. Vardagskvällarna har varit lugna, nästan för lugna. Speciellt torsdagen då öppethållningen av tradition varit längre. Till veckosluten har busslaster med öldrickande och lakridsätande fiskande landsmän vallfärdat till mässan för att komma och berätta i småfyllan hur fenomenala båtmänniskor de är. Nåja det sista var kanske lite elakt sagt.

Hur som helst så kommer jag troligen att vara på sällskapets avdelning även nästa år och tycka alldeles lika om allt. Nästa stora grej blir skolningskryssningen till Stockholm i början av mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar