tisdag 6 mars 2012

FSRS:s skolningskryssning

Så var det dags igen att delta i det årliga storevenemanget som ordnas av Sjöräddningssällskapet. Jag pratar alltså om skolningskryssningen, eller kanske man borde kalla det ett seminarium, till Stockholm, den 47:e i ordningen. Över 300 sjöräddare från hela landet var samlade för att vädra det gångna, planera det kommande, höra åsikter av samarbetsparter, forma strategier, belöna de duktiga och framför allt umgås och träffa lika sinnade innan säsongen kommer igång.

Tallink-Siljas Symphony fick fungera som plattform för denna träff. Fredagen började med föreläsningar. På lördagen var det båtmässan i Stockholm som drog intresserade. En del använde dagen till att promenera i det vårliga Stockholm, andra vilade för att kunna aktivt delta igen i föreläsningar senare på kvällen.

Min roll var att marknadsföra sällskapets segelbåt Vera Violetta, som jag skrivit om i tidigare inlägg. Under hela veckoslutet pågick också en minimässa ombord där sällskapets olika projekt och nyheter presenterades. Vi tävlade också i den ädla konsten att klä på sig en räddningsdräkt och flytväst. Det gällde att göra det så snabbt som möjligt utan att söndra något. Här kommer en liten bildkavalkad.

Hytten
Symphony var ett bra ställe för skoningskryssningen

Sällskapets duktiga instruktörer (i gröna skjortor) presenterade sitt kunnande.

Mikko presenterade BRM för intruktörerna..

Det viktigaste för framtiden, satsningen på unga..

Mai presenterade också Vera V

Tävlingen.

Vi lämnade ett vackert Stockholm bakom oss och styrde hemåt.. tack för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar