onsdag 30 maj 2012

Borgbacken i sol

Nästan varje gång jag har varit på lägerskola med mina elever så har det blivit några slantar över för kommande utfärder. Denna gång blev det Borgbacken. Slantarna räckte också till ett bonusbesök på Sealife akvariet. Det passade perfekt för att Borgbacken öppnar kl 11 och Sealife redan klockan 10.

Akvariet bjöd på en massa fina diskussioner och upplevelser. Jag trodde verkligen att eleverna skulle vara mest focuserade på nöjesparken men tji fick jag. De stannade vid varje akvarie och studerade länge fiskarna innanför glasen. På vissa ställen fanns guider som berättade mera om något eller till och med lät besökarna röra vid sjöodjuren. Idel glada miner och förtjusta skratt. Hajar, pirayor, rockor, clownfiskar och maneter. Alla fick sin del av uppmärksamheten.
"Titta på denhär.. och där.."

Fina fiskar

Finding Nemo..

Sjöborren kändes konstig..

Lite arkeologiska utgrävninga hann vi också med

Sedan bar det av mot nöjesparken. Som  vägkost gav vi lärare uppmaningar om att alla skulle röra sig i grupper och inte lämna ngn ensam. Alla skulle ha rätt att njuta, skrika ut sin rädsla och förtjusning. Vi hade bestämt en del tider då alla skulle träffas, vi skulle äta tillsammans också. Alla elever höll mötestiderna perfekt! De är otroliga våra elever.

Mina kära glada kolleger i spänd förväntan..

Snabba ryck till nästa attraktion

Huuuuuuuuuuuuu!!!!!
Vi klarade det!!

Att de orkar... kollegerna alltså!

Mina kolleger och jag beslöt oss för att gå runt också och provåka några attraktioner. Det blev de klassiska berg och dalbanan, Enterprise, Forsfärden, Snälltåget, Vintergatan, Blixten och sist blev det Kino. Mina kolleger skrattade så tårarna rann och de testade också sina röstresurser.

And finally.. a nice cup of coffee

Ett stort tack till mina elever, kolleger Annika&Annika&Tiki, Ulla L och lägerskolekommitén. Det var ett verkligt nöje.

4 kommentarer:

 1. Du förnekade väl att du åkte i några attraktioner när eleverna påstod att de såg dig ;) Det ser ut som om ni haft en toppendag!

  SvaraRadera
 2. Klart det Carina! Ja har alltid förnekat all inblandning i attraktioner och kommer alltid att göra det, oberoende om det funnits ögonvittnen eller ej.. Det är redan en gammal tradition som börjat vid besök i Särkänniemi.

  SvaraRadera
 3. Ja nog hade vi roligt alltid. Har du fått hörseln tillbaka redan?

  SvaraRadera
 4. Det ringer nog lite ännu i örat. Kanske jag borde ha följt ett gott gammalt råd: " jag har stoppat bomull uti örat, för att, det bullrar så.."

  SvaraRadera