torsdag 5 juli 2012

Barbecook

Under min vistelse i Somero stiftade jag bekantskap med en mycket bra kolgrill. Jag trodde inte att jag skulle bli så inspirerad av en enkel grill, men denhär är väl uttänkt. Barbecook är tillverkad i rostfritt stål, den är lätt att rengöra, står stadigt och bäst av allt behöver inte tändvätska för att tändas. Det sistnämnda är en ekologisk och hälsofråga. Tändvätskorna innehåller en massa ämnen som inte jag vill att skall finnas i min mat. Någon av er läsare tänker förstås då att grillad mat innehåller tillräkligt med ohälsosamma saker så tändvätskans betydelse är minimal, nåja, men en sak mindre att tänka på.

Grillen tänds med tidningspapper som placeras under kolen. Underst i ställningen finns det en vattenbehållare som ger grillen stadga och sist när man grillat färdigt, funkar som släckning för den sista kolen. Jag rekommenderar..

Pappret brinner och tänder snabbt kolen..

Under finns inställning för draget..

Kolen tänds perfekt utan tändvätska

Sedan är det bara att grilla..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar