torsdag 12 juli 2012

Northern exposure

I början av 90-talet följde jag med en tv-serie som heter Northern exposure. Serien utspelar sig i Cicely Alaska. En nyutexaminerad läkare som kommer ut i den mest avlägsna utby av alla på hela jorden, enligt Joel Fleischman som han heter i serien. Hans mål är att kvittera  studielånet med ett 4års arbetsavtal. Jag fastnade för serien för dess goda humor och otroligt fina karaktärer.

För några år sedan hittade jag i den lokala Anttila den första säsongen av serien som DVD och köpte den på momangen, snart kom den andra och den tredje.. Så blev det stopp. Inget hördes, ingen på Anttila eller ngn annan distributör i Finland visste något om de tre följande spelsäsongerna. Totalt var det alltså frågan om 6 säsonger och 110 avsnitt med Joel, flygaren Maggie O´Connell, Ruth-Ann i den lokala butiken, ex astronauten Minnifield, den unga Shelly, barägare Holling, radiofilosofen Chris, mottagningsbiträdet Marilyn och filmälskaren Ed.

Efter att förgäves sökt här i hemlandet, blev det Internet som fick lösa min önskan av att se och äga avsnitten. Jag hittade dem på Amazon för region 2. Efter bara några dagar av väntan kom posten med paketet. Wow, nu är det bara att vänta på de stora regnen så att jag kan njuta av avsnitten utan dåligt samvete.

Min kollektion av alla avsnitt..

2 kommentarer:

  1. Jess. Jag gillade också den där serien.

    SvaraRadera
  2. Du får gärna låna skivorna någongång om du vill.. Det går ju fort att se de 110 avsnitten på ca 45min/ avsnitt..

    SvaraRadera