söndag 1 juli 2012

Takprojekt

Föräldrahemmet behövde en liten tillsyn. För att kunna täcka en del av gårdsbyggnadens tak med presenning som tillfällig lösning och kunna byta några takpannor på själva bostadshuset måste vi, min bror och jag, hyra en liten skylift från ett litet företag.

Utmaningen var att liften skulle rymmas in genom porten, kunna klara av att komma över takåsen och sedan en bra bit ut över taket. Några stora träd gjorde saken inte lättare.

Vi kunde i alla fall utföra de arbeten som vi planerat. Tack Mika för att du gjorde det stora arbetet.. det var ju du i alla fall som började med att provåka liften och bara blev i korgen.

Upp med presenningen

Nu börjar den visst sitta någorlunda..

Det var inte lätt att nå taket.

Så var det det stora husets tak..

Karlsson på taket..

4 kommentarer:

 1. Oj det ser rätt inytrssant ut.
  Men ni hade tur med vädret i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Vädret var det absolut inget fel på. T.o.m. Vinden var svag. Det var förstås en förutsättning för att projektet skulle lyckas. Man kunde också tänka att det inte lönar sig att fixa taket då det inte regnar, för då kommer inget vatten in.. Och när det regnar så är det inte roligt att vara uppe på taket..

  SvaraRadera
 3. Herre min skapare vad det där barndomshemmet ditt är idylliskt. Du har inte lust att visa lite fler bilder därifrån här i bloggen?

  SvaraRadera
 4. Nåja, jag skall se om jag kan få ihop någon liten text med passliga bilder.. Vi lever i alla fall de sista tiderna i det huset..

  SvaraRadera