torsdag 9 augusti 2012

Det borde finnas i alla hem!

Har du någonsin kollat ditt hem? Finns det allt du behöver? Har du verkligen allt? Jag tillåter mig tvivla.. Kolla följande..

 Har du verkligen en hundra år gammal flygel? Den skall vara i gott skick. Steinway är ett märke, men Bluthner duger nog.

 Ett taffel-piano måste finnas i alla hem.. Nog har väl du ett sådant? Den blir också en liten bra samtalsämne vid hemmafester. Tyskarna är duktiga på pianon. Detta exemplar är tillverkat i Hamburg av Christian Heinrich Schröder. Han verkade mellan 1839 och 1882.

 En cembalo är något som finns i alla lägenheter, eller hur. Dess gemytliga ljud gör att grannarna inte klagar trots att träningssessionerna drar ut..Neupert har stor erfarenhet av cembalon. De verkar i Bamberg i Tyskland.

Sist men inte minst en liten orgel. Det är definitivt ett måste. Alla trendiga hem har en sådan, tycker inte du det också. Orgeln skall vara specialbyggd för beställaren. Färglösa massproducerade duger inte. Det skall vara lokalproducerat, som maten. Denna är tillverkad i Maxmo Österbotten. Hans Heinrich kom till Finland i början av 1960-talet för att tillverka orglar och detta exemplar är opus 3, dvs. det tredje exemplaret. Den har 4 stämmor.

Känner du på dig att du inte har något av nämnda instrument kan du med lätthet rätta behovet med att kontakta mig. Jag har dessa som är överlopps. Jag kan gärna undvara dem. Du behöver inte vara orolig fast du skulle bo i en liten lägenhet, det finns stora utrymmen som man kan köpa eller hyra.

1 kommentar: