söndag 5 augusti 2012

Paradiset i skärgården

Idag, söndag, var det en ordinär dag till sjöss. Vi kollade båten, planerade vår patrulleringsrutt och gjorde planer för några övningar. med andra ord en vanlig söndag.

Det som skiljer denna från andra söndagar var den inbjudan vi fick av en som har en liten ö utanför Esbo där det finns en liten, men naggande god beställningsrestaurang. Stället heter Culinarius, och finns på den lilla ön Rönngrund strax utanför Westend.

Jag blev bekant med ägarna Giovanni och Lea, när de frågade om hjälp för att kolla en vattenledning till deras ö. Jag hade ingen möjlighet just då att hjälpa, men jag kunde ge kontaktuppgifterna till min goda vän Patrick L, som kom att sköta kontrollen. Jag träffade ofta Giovanni i Mellstens hamn, och fick alltid inbjudan att komma på en liten espresso.

Idag blev det alltså av. Det blev egentligen mycket mera än en espresso. Det blev mat. tyvärr blev vi först avbrutna i väntan av ett litet uppdrag och min besättning, Sami L, Marcus K och Anni M gick med tunga steg mot båten, eftersom vi väntade med hungriga magar på mat. Kunde inte hjälpas. Vi var ju ute för att assistera båtfolk i knipa.

Efter en dryg timme gjorde vi come-back och fick vår himmelska mat. Tyvärr var jag så hungrig att jag glömde att fota portionerna, men jag kan försäkra er att det såg bra ut, och var mycket gott.

Själva restaurangen är, som sagt en beställningsrestaurang, med möjligheter att ackomodera en liten grupp människor. Stället har bra bastu och fina föreläsningsutrymmen. Hamnplatsen är ganska bra skyddad för de värsta vindarna. För de av er som har möjligheter att påverka er arbetsgivares beslut om mötesplatser så rekommenderar jag detta ställe. Tyvärr hade jag inte med mig min bättre kamera så bilderna blev av en sämre kvalitet.

Rönngrund, strax utanför WestendDen lilla AmiralssvitenDen stora matsalen

Trädgården


Badrummet med det stora kopparbadkaret

En av rummen för små möten

2 kommentarer:

  1. http://www.iltalehti.fi/asuminen/201208090112237_an.shtml

    SvaraRadera
  2. http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/7380389

    SvaraRadera