lördag 29 december 2012

Mellandag i Stockholm

Det är alltid lite avkopplande att ta båten över till Stockholm. Själva båtresan är nog inte egentligen för mig något extra. En av mina tidigare arbetsplatser har varit färjorna mellan Finland och Sverige. I alla fall så beslöt jag mig för att ta min fru på en liten efterjul-resa till den svenska huvudstaden. Egentligt program hade vi inte. Tanken var att bara gå runt lite och eventuellt se något vi inte sett tidigare. Jag kom på att min vän Berndt A har börjat jobba för ett museum jag inte tidigare besökt, så vi beslöt att uppsöka det.

För att spara tid så åkte vi buss till T-centralen. därefter lite småvandring via diverse affärer till NK. Staden vimlade av människor. Det var ju julrea på gång också här. På båten hade vi märkt att våra östliga grannar har kommit på den lysande tanken på att shoppa i Sverige. Det märktes i den svenska gatubilden.
NKs lilla julgran

Mobil turistinfo. Den var i aktivt bruk.

En massa turister som har hittat det dyraste stället att köpa suvernierer på.

Efter NK var det då småvandring ner mot Nationalmuseum. Stället kommer att renoveras och kommer att stängas i februari. Återöppning sker i juni i tillfälliga lokaliteter berättade Berndt. Konstakademien blir den nya tillfälliga platsen för Nationalmuseums utställningar.

"Det är åt det hållet du skall gå"

.. för att komma hit, dvs till Nationalmuseum.

Utställningarna på museét var fina. Samlingarna med design var inspirerande för att inte tala om "Ljus och mörker" och franskt 1800-tal ur egna samlingar. Berndt har ett fint museum att ta hand om. Personalen var också fin. De kunde ge just den rätta infon som behövdes för vårt snabba besök.
"Krusenbergska" versionen av likfärden

and a nice cup of double espresso..

Tackar  för besöket Stockholm. Förlåt kusin Anders och "gudsyster" Vicki för att jag inte tog kontakt. Nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar