torsdag 6 december 2012

Mindstorm i Larsmo

Esbo stads utbildningssida vill att varje lärare skall besöka någon annan skola för att alla skall få inspiration och insikt i hur saker går till i andra skolor runt om i bygden och landet. Jag  beslöt att göra min "bench learning" i Bosunds skola  i Larsmo. Larsmo ligger lite söder om min gamla hemstad Gamlakarleby, eller Kokkola som man brukar säga. Jag valde skolan för att just i den skolan jobbar min gamla kollega, Jens L. Han flyttade för många år sedan upp till sina hemtrakter. Det speciella med hans undervisning är att han har science som ett av sina specialiteter.

jag var i kontakt med Jens en tid före och kollade vad han skulle göra just den fredag. Svaret var högintressant. han skulle jobba med Legos Mindstorm. Jag har hört och sett en del om just dehär produkterna, men aldrig riktigt fördjupat mig i den.

Eleverna skulle tillverka något som påminner om Stockmanns skyltförster inför julen. Det skulle vara jultema och lite rörelse. Denna rörelse kunde skapas med Mindstorms servomotorer. Alla verkade vara motiverade i uppgiften och många hade redan före uppgiften en liten erfarenhet av att bygga saker med just dessa. Jens drar redan sedan många år en Mindstorm-klubb. Där gör eleverna bland annat robotar som skall delta i tävlingar som går ut på att roboten skall slänga/skuffa ut motståndarroboten från spelplanen.

Här är lite bildmaterial från mitt besök i Bosunds skola.


Lådan med servon och styrenhet


Servon


Några av robotarna som stod färdiga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar