onsdag 26 december 2012

Pepparkakor till jul

Pepparkakor hör till julen. Jag tror ingen kan vara av annan åsikt i den saken. Under några jular har en av mina kolleger kommit ihåg mig med en hemgjord pepparkaka med mitt namn i glasyr. Saken har värmt mig mycket. Tack Annika O. Detta år var inget undantag heller i den saken. Tyvärr hade jag ingen bild på den pepparkakan. Det nya var att en annan kollega, Tiki C, som är mästare på dekorering, hade gjort ett litet konstverk som jag fick. Den kanske mest glädjande pepparkakan denna jul stod i alla fall en av mina elever för. Pepparkakshästen hade dekorerats med stor finess och skicklighet. Hästen hade karaktär. Tack!
Tikis gran och Erikas häst.


Pepparkakornas inmundigande är också något speciellt. Det skall vara mögelost till dem, det vet ju alla. Inför jul brukar jag införskaffa en liten burk med Stilton. Den passar extra bra till pepparkakor. Tyvärr är priset på osten en aning högt. För det mesta brukar i den gamla goda Auran får stå för smaken. Min kollega Yvve S, tipsade om att blanda Aurasmulor med crème fraiche. Blandningen hålls bra på pepparkakan och smakar förträffligt. Pröva gärna. Jag tyckte om det.

3 kommentarer:

 1. Jag använder den bredbara auraosten på pepparkakorna och till mycket annat. Har du testat den?

  http://www.valio.fi/tuotteet/juustot/valio-aura-pehmea/

  SvaraRadera
 2. Tackar för tipset fröken nytta.. jag känner till produkten och har testat den. Jag ville i alla fall föra fram en "heimlaga" version. Samtidigt förstås också visa att det finns kunskap bland kollegerna.

  SvaraRadera
 3. :) Du är nog för bra , bästa kollega.

  SvaraRadera