fredag 22 februari 2013

Matresa till Åland

Under mitt sportlov blev det igen att åka till Åland. Huvudorsaken var nog att hälsa på min kära gamla mor. Som litet extra blev det en matresa. Jag har i tidigare inlägg före julen nämnt Bolstaholm gård som producerar gott kött. Nu hade jag beslutat att besöka ställe för att se hur de har det. Min kusin Patricia hade förberett mitt besök och kolla vilket utbud de hade just nu.

Inköpet blev Bolstaholms förträffliga pepparmedvurst, vanlig medvurst, lite malet kött och en duktig bit inre filé av Charolais-kött. De har eget styckeri och försäljning. Inom kort skall också en näthandel öppnas. Då kan vem som helst beställa sina köttprodukter via posten. Jag ser med spänning fram emot det. Jag återkommer när jag har mera info om saken.
Huvudbyggnaden på Bolstaholm

Råvarorna till de fina produkterna från gården.


Jag fortsatte med att besöka Smakbyn i Kastelholm. Matstället är grundat av kändiskocken Michael Björklund. Öppningen var så sent som i november 2012. Upplevelsen var otrolig. Deras lunchbord var fint. Bara några rätter på listan, men de var verkligen goda. Prisnivån var inte "intergalaktisk" utan helt rimlig. Jag kunde nog ha väntat mig en betydligt högre priser.

Köket på smakbyn. Observera "vinkällaren" ovanför..

Smakbyn ligger ett stenkast från Kastelholm slott
Stallhagen

Lammkorv, mos, lite grönsaker och annat krafs..

I smakbyns shop fanns lite av varje.

Det relativt nyöppnade stället saknade ännu vägskyltning.

På hemresan kollade jag hur Vikings nya Grace klarade sig med maten. Inte där heller blev jag besviken. Restaurant Oscar bjöd på blinéer som förrätt och inre filé av ren som huvudrätt. riktigt lyckat.
Resesällskapet inväntade sin förrätt..

Bliné med sikrom.. jag hann börja äta innan jag kom på att fota..

Inre filé av Rudolf..

Väl hemkommen lastade jag av mina inköp. Stallhagen öl, kryddblandningar, malet kött, medvurstar och inre filé från Bolstaholm. Svartbröd från sjökvarteret. Ostar från ÅCA. Magnifik senap från smakbyn. Kan det bli bättre? Nåja, jag köpte lite vin osv från båten också, men det tyckte jag inte passade in i bilden.


3 kommentarer:

  1. Slurp, så mycket delikatesser i ett och samma inlägg. Låter som en lyckad resa det där.

    SvaraRadera
  2. Gastronomiskt var det en mer än lyckad resa. Vi skall kolla hur man skall få en del av produkterna levererat till arbetsplatsen, ifall det finns intresse bland kollegerna. Jag vill definitivt ha mera.

    SvaraRadera
  3. Oj, det skulle inte vara dumt. Ses imorn!

    SvaraRadera