söndag 24 mars 2013

Rep- och ytbehandlingskurs del 2

Detta veckoslut fortsatte vi med ytbehandlingen av Vera Violettas utrustning. Vi lackade och slipade. Kimmo hämtade lite mera detaljer från båten för att vi skulle kunna i lugn och ro lägga ny fin lack på allt. Några juniorer från Helsingforsföreningen kom också för att lära sig nya saker.

Blocken som förra veckoslutet slipats upp, togs i delar och lackades nu. Naglarna fick några lager till med lack. Svarvning blev det också. Jag skulle fixa nya tappar till styrpinnen. Vi använder dem som s.k. autopiloter. De låser styrpinnen i förbestämd vinkel.

Bara utetempen snart höjs så kan vi börja på allvar med att slipa på själva båten. Där måste relingen och själva hytten få sig en rejäl omgång med både färg och lack. Vera skall verkligen kunna stråla denna säsong. Vi väntar ju på Tall ships race till Helsingfors denna sommar. Vera skall i alla fall inte delta, men kommer säkert att vara synlig. Själva evenemanget kommer att gå av stapeln i slutet av juli och främst vara i Gräsviken och västra hamnen. Håll ögon och öron öppna. Evenemanget är sevärt. Det är inte alla år som Helsingfors besöks av så många stora segelfartyg.

Ruffluckan slipas

Jag svarvar till nya pinnar. Det krävde koncentration.

Resultatet är helt ok.
De nylackade naglarna, (Anette: såhär ser riktiga naglar ut!)

Blockena har fått sitt första lager med lack
Hur skall vi ordna med skotsystemet för focken i år? Hmmm...

1 kommentar: