söndag 3 mars 2013

Sjöräddningssällskapets skolningskryssning 2013

Tallink-Siljas Silja Symphony fick igen stå värd för årets skolningskryssning till Stockholm. Programmet för den 48:de kryssningen följde i stort sett gamla mönster. Jag skrev om senaste års kryssning också. Jag hade detta år en möjlighet att delta redan från början seminarierna. den kanske märkbaraste skillnaden är att Sällskapets verkställande direktör har bytts vid årsskiftet. Kyösti "Köpi" Vesterinen har avgått och Jari Piirainen har valts som efterträdare. Jari har jag träffat i flera repriser under slutet av senaste år och början av detta år. Han har visat stort intresse i att utveckla sällskapet och ge oss på "fältet" goda möjligheter att syssla med verksamhet till havs.

Under öppningsceremonierna delades ut förtjänstmedaljer och kors. Många som verkat i årtionden belönades. Dessutom fick en ung besättning från Lahtis utmärkelsen "årets sjöräddare" för sina insatser vid en båtolycka med flera inblandade. Deras insats var avgörande för ett lyckligt slut.

Väl i Stockholm åkte jag och några vänner in till centrum för att hålla ett möte kring Vera Violetta. Mötet hölls på ett café i kulturhuset vid Sergels torg.

Silja Symphony genomgick en årlig skrovinspektion när jag bordade fartyget på fredagen i Helsingfors. Där fanns en dykare som kontrollerade undervattensdelar. En av de om bordvarande kunde, innan vi avgick, meddela att fartyget klarat inspektionen och kunde anses sjödugligt. Va skönt! Vi, alla sjöräddare, behövde inte vara sjörädda efter den goda nyheten.

Kryssningen saldo är  några nya kontakter till sjöräddare runt om i Finland och sjuka magmuskler efter allt skratt. Ett stort tack till mina närmaste vänner på kryssningen, Kimmo, Mai, Micke, Esa och Sari och Kai ("Kaisa"). Dessutom en massa andra som jag haft givande diskussioner med.
Premierade personer som varit med länge och är aktiva ännu.

Lahtispojkarna
På väg med tunnelbana till centrum

Mai och Kimmo vid mötesbordet på Kulturhuset

Hötorgshallen med en massa god mat

Första kvällen pepparbiff och andra kvällen lax (här är laxen, eller en del av den)

Fartygsorkestern spelade "Närmare..", nånej.. det var mera lättsam musik


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar