lördag 6 april 2013

Sjöräddningens nya padda del III

Så var det då dags att provåka den nya paddan. Som jag skrivit tidigare på denna blogg så är den tänkt att vara ett kommunikationsmedel i menförestid mellan Ingå och Bågaskär där sjöräddningen har sitt skolningscenter. Nu samlades vi, 12 frivilliga och ivriga sjöräddare, för att provåka och provköra denna padda fullt lastad.

Paddan befann sig i Esboviken vid marinhamnen. Där ligger också företaget som tillverkat och sålt paddan. Vi som var med utrustade oss med räddningsdräkter och flytvästar, just in case!

På isarna kring Stensvik var det en massa människor på vandring. Paddan väcker uppseende, kanske både på gott och ont. Helt tystgående är den ju inte. Att åka padda är ganska skönt. På isen eller skaren som är slät går det fint och mjukt. Värre är det ifall man skall över ngn uppbruten farled. Det gjorde vi i alla fall inte idag, för att paddan visade att en del tekniska detaljer måste åtgärdas innan den är helt till belåtenhet för sällskapet.

Här kommer bildkavalkaden.Lasse håller startbriefning

Packade sillarna

Slutcheck

Loggboken hör till alla sällskapets farkoster

Undertecknad efter färden

Även andra paddor syntes till


Efter turen hittade jag gränsbevakningens padda på kaffepaus i Mellsten. Ninas café drar till sig också gränsbevakare en sådanhär solig dag.

Gränsbevakningens stora padda från Sveaborg utanför Mellsten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar