lördag 6 juli 2013

Segway i Köpenhamn

Då var det årets andra åktur med Segway. Alltså dendär otroligt fantastiska persontransportern. Kicken av Segwayn kom när jag åkte i Vilnius för många år sedan. Sedan var det Stockholm i juni med kolleger och nu Köpenhamn. Staden passar otroligt bra för sightseeing med Segway för att man har byggt ut ett heltäckande lättrafiknät i form av cykelvägar och gågator. Jag hade på förhand kollat var man kunde hyra Segwayn i centrum. Firman heter Go-Segway.dk och finns ett stenkast från Ströget.
Kontoret nära Ströget

Jag valde att åka en två timmars tur denna gång för att få maximalt med åkning och se trevliga ställen. Jag har visserligen varit i Köpenhamn många gånger och väntade inte att se något nytt. Mitt resesällskap hade inte varit i staden på många många år så det passade bra att göra en mera ingående tur. Företaget hade skaffat guidningsutrustning i form av radiotelefon som skulle sitta i hjälmen, men eftersom vi var bara två så beslöt vi lämna bort den grejen. Vår guide var sakkunnig och hade ett trevligt sätt att framställa informationen på. Guidningen skedde på engelska.


Vi fick en privat tur där vi var tre, endast guiden och mitt resesällskap. Vi började som vanligt med lite introduktion i Segwayens kontroll. Detta helt i enlighet med god kundservice och hänsyn till kundens mottagningsförmåga.

Turen gick från startplatsen längs en massa små gator ner till närmaste kanaler, Nyhavn, den svarta diamanten, tetern Amalienborg, Gefion och den lille havsfrue och sedan tillbaka igen.

Jag kan varmt rekommendera detta företag för alla mina läsare. Här är lite bilder.En Segway väcker alltid uppmärksamhet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar