söndag 15 september 2013

Upp i det blå

Jag har haft en längre tid en tanke på att flyga över min arbetsplats och få ngn trevlig bild av byggnaden från fågelperspektiv. Samtidigt har det funnits behov av att fotografera sjöräddningsbåtarna under gång från samma perspektiv. Mitt stora kontaktnät innehåller personer som har de rätta kunskaperna och utrustningen för att förverkliga dessa tankar.

Det blev i alla fall ett snabbt beslut om att åka upp i luften. Vi satt och pratade med piloten Janne V om saken på fredagkväll. Väl hemkommen efter sitsen i Mellsten pep telefonen. Janne föreslog att vi skulle flyga på lördagkväll eftersom vädret var strålande, trots att vi är inne i mitten av september. Kvällssolen skulle ge lite extra åt bilderna. Vi tilltalade Micke A som fotograf. Han har figurerat som fotograf i några av mina tidigare skriverier.

Vi träffades på Malms flygfält vid pass 18 tiden. Planet, en Cessna 172 ägd av Finnairs flygklubb, är en gammal bekant för mig. Jag har flugit med den ett flertal gånger.
OH-CAY i SAR-färgsättning

Vi kontaktade räddningsbåten RB Emmi för att komma överens om var vi skulle träffas för bilderna innan starten. Upp i luften kom vi ca 18.40. Vi flög över Hertonäs ut mot Kronobergsfjärden. Vi såg Emmi nära Melkö. De var på väg hemåt till Mellsten. Vi gjorde några svängar över Emmi och fortsatte mot Esboviken. Mårre hittades lätt och igen efter några svängar över skolan fortsatte vi mot Sjöräddningssällskapets skolningscenter på Bågaskär utanför Ingå. Vädret var lugnt och solen sken rakt emot oss. Bågaskär hittades nog ändå ganska lätt bland de yttersta öarna.
Sveaborg i kvällssolen

Mårre från luften


Bågaskär


Brunnsparken

På tillbakavägen hittade vi Helsingforsföreningens RB Rautauoma. Jag kontaktade dem via radion och det ledde till att också den fastnade på Mickes foton. Sedan var det dags att återvända till Malm med ett väluträttat uppdrag bakom oss.
Malms flygstation som är så otroligt vacker

Det skulle vara väldigt synd om flygfältet skulle avvecklas, som en del önskar. Malms flygfält behövs, inte bara för flygintresserade utan också för myndigheternas flygverksamhet. Låt oss hoppas att alla beslutsfattare förstår det.

Tack Janne V och Micke A för sällskapet. Det var kul och vi skall göra dethär igen.

4 kommentarer:

 1. Wow, det där måste ha varit häftigt! Och fina bilder fick ni.

  SvaraRadera
 2. Jo Carina, det var häftigt. Micke har ordentliga bilder på Mårre och jag får dem i nära framtid så vi får ngt extra på skolans hemsida.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker om din blogg, och auraost är gott.<3

  SvaraRadera
 4. Hej Anonym. Roligt att du tycker om min blogg. Ur min synvinkel så är det också roligt att veta vem som besöker bloggen ;-)

  SvaraRadera